Captură de ecran din 2015.06.08 la 23.05.55La conferința Apple WWDC desfășurată astăzi pentru dezvoltatorii între multele noutăți a fost anunțat noul sistem de operare pentru smartphone-uri și tablete. Modificările aduse de iOs 9 se referă la un upgrade pentru ”Siri”, care devine mai ”inteligentă”, la îmbunătățiri minore de performanțe în rularea aplicațiilor și cel mai important aspect creșterea duratei de viață a bateriei la un ciclu de încărcare. iOs 9 reprezintă un update minor, comparativ cu iOs 8, care a însemnat cel mai important pas în evoluția sistemelor de operare mobile de la Apple.

”Noua Siri” din iOs aduce îmbunătățiri similare opțiunilor Google Now din Android, fiind capabilă să răspundă unor comenzi mai complexe. De exemplu, la o comandă de genul ”caută fotografiile din Utah realizate în august” Siri știe să afișeze conținutul relevant legat de tura de fotografiere realizată în Utah în luna august. Fiind o conferință destinată dezvoltatorilor Apple, a fost o ocazie excelentă de a lansa un nou framework pentru opțiunile de căutare din aplicații, care exploatează noile capabilități de căutare ale asistentului personal din iOs. Interfața de căutare ce va fi disponibilă în noul sistem de operare mobil Apple va furniza sugestii de aplicații, știri, contacte, aplicații, corelat cu conținutul calendarului și a momentului din zi, inclusiv ținând cont de locația în care vă aflați la un moment dat. Asemănarea cu Google Now este destul de evidentă.

Profita acum de expediere gratuita si reduceri de pana la 60%

Apelurile de la persoanele pe care nu le aveți în agendă vor fi identificate, pe cât posibil, pe baza informațiilor existente în emailuri sau în istoricul de navigare. Reminderele, de asemenea, vor fi îmbunătățite printr-o mai bună integrare cu calendarul implicit, ținându-se cont și de timpul de care aveți nevoie pentru a ajunge la locul întâlnirii.

Multitasking-ul pentru tablete a fost principalul obiectiv de îmbunătățit în noul sistem de operare gigantului din California. Se va implementa o nouă modalitate de schimbare ecranului curent între aplicații, se introduce opțiunea de împărțiere a ecranului între aplicații – o opțiune excelentă pentru a crește productivitatea în lucrul cu tabletele. De asemenea, se va oferi posibilitatea de a viziona filme în format ”picture-in-picture”, ceea ce este extrem de util pentru momentele în care copilul se uită la desene animate și dumneavoastră vreți să îl vedeți pe Moise Guran la Biziday, de exemplu (cum mi se întâmplă mie uneori). Eu am nevoie doar de sunet, copilul de imagini. Perfect pentru a împăca pe toată lumea. Sau, și mai util, puteți rula un video într-o fereastră micuță într-un colț, în timp ce scrieți un contract sau derulați fotografiile din vacanță. Combinațiile de lucru sunt extrem de extinse, fiind o opțiune extrem de apreciată de utilizatorii de Android, în cazul ferestrelor multiple, opțiune deja disponibilă de ceva timp.

Profita acum de expediere gratuita si reduceri de pana la 60%

Și la final, însă nu cea mai puțin importantă, menționăm și îmbunătățirile aduse duratei de utilizare a bateriei într-un ciclu complet de încărcare, îmbunătățiri prin care se poate extinde durata bateriei cu până la o oră, în cazul unei utilizări normale a smartdevice-urilor motorizate de iOs. Mai mult, va exista și o opțiune denumită ”power-saving”, prin care se extinde durata bateriei cu până la trei ore, atunci când aceasta este activată. Cu siguranță nu vă veți mai bucura de browsing pe net la capacitatea maximă sau nu veți putea vizualiza filmulețe la calitate fullHD utilizând acest mod ”power-saving”, însă vă veți rezolva necesitățile de comunicare, când bateria este extrem de importantă. Nu de puține ori se întâmplă să mai avem sub 10-15% din baterie și să așteptăm un telefon extrem de important, fiind plecați de la birou sau de acasă – ce facem atunci? Activăm ”power-saving” și ne rezolvăm problema!

 

Could not find block specified! Please check out the Shortcode parameters.

Cumpără de pe Emag.ro sau F64.ro sau Altex.ro și primești cărți gratuit în contrapartidă cu comisionul primit de noi din afiliere de la magazinele de mai sus! Click aici pentru detalii suplimentare!

Profită de oferta noastră: O CARTE GRATIS LA ORICE COMANDĂ de minimum o carte plătită - click aici pentru detalii! Ofertă valabilă pentru abonații la newsletter!

Comments

comments