LINIILE DE GHIDAJ ÎN CADRELE URBANE

Liniile de ghidaj funcționează foarte bine atunci când sunt subtil introduse în cadru, în subconștient îndrumă privirea prin cadru, așa că merită să studiați atent compoziția pentru astfel de repere. Priviți aceste două imagini luate în aceeași locație, pentru a exemplifica cum liniile de îndrumare adaugă profunzime în cadru și interes suplimentar pentru a studia fotografia. 1) Aceasta este o fotografie de portret bună – luminoasă și colorată, cu un fundal interesant.

fotografia de portret 6Totuși, parcă este un pic prea bidimensională. 2) Rugăm subiectul să se aplece înspre zid și adoptăm o poziție ușor mai joasă. Gratiile din spatele și de deasupra subiectului, împreună cu peretele de care se sprijină conduc spre subiect, aducând în același timp și adâncime imaginii.

fotografia-de-portret-ghid-complet-pe-intelesul-tuturor-2015

Sfatul profesionistului BRETT HARKNESS ”Când doriți să duceți ochii privitorilor spre subiect liniile de ghidaj sunt un puternic instrument de compoziție. Acestea sunt ideale pentru portretele fotografiate împreună cu mediul în care se află, atunci când subiectul este un pic mai mic în fotografie, ca dimensiune. Personal, prefer să utilizez în fotografie diagonale de ghidaj, asemănătoare celor din fotografia de peisaj, mai ales dacă asta înseamnă să încalc regulile și plasez subiectul în mijlocul cadrului. Veți găsi linii de ghidaj oriunde, doar trebuie să căutați, scările, mașinile și parchetul fiind favoritele mele!”

Pașii spre succes Liniile puternice generate de fiecare treaptă ale acestei scări conduc ochii privitorului spre subiect 1/85s f/3.2 ISO 400


Mai puteți achiziționa cărțile noastre Kompakt și de pe www.digitalcameraworld.ro/librarie, www.f64.ro, (magazinul online sau magazinul F64 de pe Bulevardul Unirii Bucuresti), www.emag.ro, www.librarie.net, www.elefant.ro. De asemenea, puteți cumpăra cărțile noastre din magazinul de presă din aeroportul Otopeni.

Nu uitați căputeți cumpăra cărțile noastre din magazinele InMedio într-o promoție 1+1 GRATIS! Detalii aici!

fotografia-de-peisajfotografia-digitala-pe-intelesul-tuturor (1)fotografia-de-naturafotografia-wildlifefotografia-de-portret-ghid-complet-pe-intelesul-tuturor-201510-destinatii-fotografice-din-romaniafotografia-de-sport

Comments

comments