Ecranul rabatabil al DSLR-ului este într-adevăr util sau este doar un element de marketing? Fără marketing produsele ar fi simple cutii utile. Sau poate este doar o falsă impresie?

nikon_d5000

O opțiune interesantă pentru unii este ecranul rabatabil al aparatului foto. Totuși, când ne ajută acest ecran cu unghi variabil? Canon EOS 600D, Nikon D5100 sau Sony A390 se laudă cu un astfel de display rabatabil, care poate fi întors în poziții în care să avem vizibilitate către informațiile furnizate de acesta.

canon-eos-60d-dslr

Ne putem ajuta de un display rabatabil atunci când suntem la un concert și trebuie să filmăm pe dreasupra unei mulțimi de oameni. Nu putem filma la nimereală, ci avem nevoie să vizualizăm pe ecranul DSLR-ului încadrarea, să vedem efectiv ce filmăm. O altă ocazie în care apreciem ecranul cu unghi variabil de fixare este atunci când realizăm fotografii (poate macro?) într-o poziție extrem de joasă, într-un unghi în care este dificil să vizualizăm display-ul normal al aparatului foto. Cu un ecran “flexibil” poziționăm display-ul DSLR-ului de așa natură încât să putem vizualiza încadrarea și punctul de focalizare.

Profita acum de expediere gratuita si reduceri de pana la 60%

Ecranul disponibil pe Sony A390 poate fi ajustat pe o direcție sus/jos. Pe Nikon și Canon putem modifica poziția displayului aparatului de fotografiat și față/spate, ceea ce e ne oferă un plus de flexibilitate atunci când dorim să ne facem un selfie de pe trepied sau când realizăm fotografii de sport ori wildlife și ne folosim doar de vizorul aparatului. Fiind în mișcare putem proteja display-ul aparatului foto întorcându-l spre “înăuntru”, evitând lovirile accidentale în ecran. Suntem în mișcare și dorim să ne concentrăm pe fotografiile spectaculoase de sport sau wildlife, rabatând ecranul spre interior scăpăm de o grijă în plus.


Mai puteți achiziționa cărțile noastre Kompakt și de pe www.digitalcameraworld.ro/librarie, www.f64.ro, (magazinul online sau magazinul F64 de pe Bulevardul Unirii Bucuresti), www.emag.ro, www.librarie.net, www.elefant.ro. De asemenea, puteți cumpăra cărțile noastre din magazinul de presă din aeroportul Otopeni.

 

Comments

comments